Επίσκεψη κας Γαβριηλίδου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ασπασία Μαυραγάνη   
Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2013 17:40

Μια συγγραφέας στο σχολείο μας

 

   Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας του βιβλίου της Β' Δημοτικού και καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Ζωή Γαβριηλίδου.

   Μαθητές και μαθήτριες απ' όλες τις τάξεις έγιναν για λίγο "μικροί δημοσιογράφοι" και πήραν συνέντευξη από τη συγγραφέα, η οποία με χαρά μας ταξίδεψε στα παιδικά της χρόνια στην Καβάλα και στην πρώτη της επαφή με τον κόσμο του βιβλίου.

  Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν στη συγγραφέα τις δικές τους ζωγραφιές και χειροτεχνίες που έφτιαξαν εμπνευσμένα από τα λογοτεχνικά βιβλία και παραμύθια που είχαν διαβάσει.

  Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που μας ετοίμασε η κυρία Γαβριηλίδου ήταν "ένα παζλ από παραμύθια" που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά. Το κάθε παιδί ζωγράφισε σε ένα κομμάτι από παζλ μια αγαπημένη σκηνή από κάποιο παραμύθι και στη συνέχεια όλα τα παιδιά συναρμολόγησαν το παζλ που πραγματικά ήταν |"παραμυθένιο" .

  Οι δραστηριότητες έγιναν παρουσία και του σχολικού συμβούλου κ. Διαλεχτόπουλου Αθανάσιου.

  Ευελπιστούμε ότι μέσα από την προετοιμασία που έκαναν όλοι οι μαθητές για να οργανώσου­με την παραπάνω εκδήλωση ήρθαν λίγο πιο κοντά στο βιβλίο χωρίς πίεση μέσα από δραστηριότη­τες που τους ευχαριστούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 11 Μάιος 2013 08:01