Οι παραμυθάδες PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ασπασία Μαυραγάνη   
Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 14:40

 

Η «Κάλλω» στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

alt

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου,σε μια από τις αίθουσες του σχολείου μας, συγκεντρωθήκαμε γονείς, παιδιά, δάσκαλοι και φίλοι και υποδεχτήκαμε την ομάδα των Παραμυθάδων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αφήγηση ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού, από την προφορική μας παράδοση, «Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι», ενώ στη συνέχεια τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία να το δραματοποιήσουν.

Ακολούθησε ένα μουσικό διάλειμμα με το δάσκαλο Χρήστο Πασχαλούση και την φυσαρμόνικά του, ο οποίος γέμισε την αίθουσα με όμορφες μελωδίες που μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές. Την σκυτάλη πήραν και πάλι οι Παραμυθάδες, λέγοντας έναν μύθο του Αισώπου,«Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης». Στη συνέχεια, η δασκάλα μουσικής Μαρία Ρασιδάκη με το βιολί της, μας πρόσφερε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, έχοντας ως χορωδία τα ίδια τα παιδιά.

Η συνέχεια δόθηκε και πάλι από τους Παραμυθάδες με το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα».

Η βραδιά έκλεισε με μουσικούς από τους κανταδόρους της Καβάλας, δίνοντας μια άλλη νότα στην γιορτή του σχολείου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι Παραμυθάδες ζήτησαν από τον διευθυντή του σχολείου κ.Χρήστο Βενέτη να αφηγηθεί στα παιδιά ένα παραμύθι. Ο κ. Βενέτης μας αφηγήθηκε το παραμύθι «Ο Ήλιος και η Σελήνη».

Παράλληλα στον χώρο, υπήρχε μπουφές με διάφορα εδέσματα, καθώς και αναψυκτικά για τα παιδιά και κρασί για τους μεγάλους.

Πάντα τέτοια και καλές γιορτές να έχουμε!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 21:56